
The Kir Royale is an elegant cocktail born in Vienna, in which the Aligoté white wine used in Kir is replaced by Champagne, and owes its name to Dijon mayor Felix Kir, who worked hard in the 1940s to promote white wines from Burgundy. He was also a leader of the French Resistance movement during the war. Kiel has various recipes, but a cocktail made with Brittany cider instead of Champagne is called a Kir Breton. The KIR KYO-GEIKO cocktail combines the exceptional Japanese traditional arts and chic of the Kyo-geiko with the elegance of Champagne.
is an elegant cocktail to enjoy the at its best. An exotic taste of Kyoto vegetables, inspired by the traditional setting of Kyoto’s geiko, for a special moment.
キール・ロワイヤルは、キールに使われるアリゴテ種の白ワインをシャンパーニュに変えた、ウィーン生まれのエレガントなカクテル。1940年代、ブルゴーニュの白ワインの販売促進に奔走したディジョン市長・フェリックス・キールに、カクテル名の由来がある。彼は大戦中フランス・レジスタンス運動のリーダーでもあった。キールには様々なレシピがあるが、シャンパーニュの代わりにブルターニュのシードルを使ったカクテルは、キール・ブルトンと呼ぶ。「KIR KYO-GEIKO」は、京芸妓の類まれな日本伝統芸能や粋と、シャンパーニュのエレガンスが出会ったカクテル。
<Spirituel de l’Est>を最高に楽しむ上品なカクテル「KIR KYO-GEIKO」。京都の芸妓が奏でる伝統のしつらえをイメージした、京野菜のエキゾティックな味わいを、大切なひとときに。
- 20 cc
- Champagne 70 cc
- Orange peel to taste*
Champagne can be replaced by Crémant de Bourgogne (sparkling wine).
Crémant, or white wine with a good amount of carbonation, is called spritzer.
- 20 cc
- 60cc Crémant (sparkling wine)
- 10cc carbonated water
- Orange peel to taste