Tripes à la mode de SPIRITUEL / “トリップ”スピリチャル風

Tripes à la mode de SPIRITUEL

The Normandy region is a dairy region, and a whole cow or a whole lamb is cooked without any excess.’ The ‘trip’ is the stomach of the cow, and in France all four parts are used. It takes a lot of time and effort, but the ‘trip’, when simmered with aromatic vegetables, is the perfect dish for drinkers.

Cider or Calvados would make it a traditional Normandy Khan dish, but this is this… and that is that… so we use . The savoury aroma of the burdock gives it an exquisite ‘trip’ flavour, as if it had been smoked. Match with Champagne Bruno Paillard. Blanc de Noirs Extra Brut Grand Cru. The crisp palate with good weight is taut and richly fruity. It is salty and chalky, with a graceful lingering finish that goes on forever.

This dish is also recommended as a sauce for pasta.Bon Appétit.

“トリップ”スピリチャル風

ノルマンディー地方は酪農が盛んな地域で、牛一頭、子羊一頭、余すことなく料理します。”トリップ”は牛の胃のことで、フランスでは4部位全て使います。手間はかかりますが、香味野菜と一緒に”トリップ”をコトコト煮込めば、酒好きには最高の一皿になります。

ここでシードルやカルバドスを使えばノルマンディーの伝統料理・カーン風になるのですが、これはこれ・・・それはそれ・・・というわけで<SPIRITUEL de l‘Est>を使います。ゴボウの香ばしい香りが、まるでスモークをかけたような極上の”トリップ”の味わいに。合わせるのは、シャンパーニュのブルーノ・パイヤール。ブラン・ド・ノワール・エクストラ・ブリュット・グラン・クリュ。程よい重 みを備えたキレのある味わいは張りがあり、濃厚な果実味が広がる。塩気やチョーキーさが感じられ、優美な余韻がどこまでも続きます。

この料理は、パスタのソースにしてもおすすめです。Bon Appétit.